Nyílt nap november 5-én

Vecsei H. Miklós színművész tolmácsolásában kaphatnak praktikus tanácsokat a kamaszok a karantén idejére az alábbi linken.
Kamaszként otthon
Magazin és közösség
#Aktuális #Árpád-házi #Gimnázium
Árpád-házis diákok önkéntes munkája
2021. október 11., hétfő
Árpád-házis diákok önkéntes munkája
Iskolánk lelkes kilencedikes és hetedikes diákjai idén bekapcsolódtak a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű önkéntes akcióba.
Ifjúsági Triatlon Európa Bajnokság
2021. október 5., kedd
Ifjúsági Triatlon Európa Bajnokság
Az idei évben szerencsére már megrendezték Alanyában az Ifjúsági Európa Bajnokságot.
NEK 2020
2021. szeptember 19., vasárnap
NEK 2020
Három csodálatos napot tölthettünk Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényein.
Étkezési térítési díjak változása
2021. augusztus 25., szerda
Étkezési térítési díjak változása
Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket és Étkezőket, hogy az étkezés térítési díjában 2021. szeptember 1-től az alábbi árak érvényesek.
Nem él a telefonvonal
2021. augusztus 18., szerda
Nem él a telefonvonal
Intézményünkben a telefon jelenleg nem működik. A hiba elhárítása folyamatban van. E-mailben az info@arpadhazi.hu-n vagyunk elérhetők. Megértésüket köszönjük.
Tanév eleji időpontok
2021. augusztus 18., szerda
Tanév eleji időpontok
Kedves Szülők és Tanulók! A 2021/2022-es tanév indítása a korábbi években megszokott rend szerint történik. Az ezzel kapcsolatos legfontosabb dátumok és információk a következők.
2021-10-15T06:17:53+0000
Iskolánk lelkes kilencedikes és hetedikes diákjai idén bekapcsolódtak a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű önkéntes akcióba, melyet a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával rendeznek meg évről évre.

A program keretén belül a fiatalok rendbe tették Kőszeg néhai plébánosainak sírjait, valamint a domonkos nővérek sírkertjeit. Emellett megtisztították két olyan ember síremlékét is, akik a múltban sokat tettek intézményünkért. Bertalan Erzsébet a tanítónőképző tanára volt, a második világháború alatt tífuszos betegeket ápolt, míg ő maga is megfertőződött és belehalt a járványba. Németh Imre pedig 1920 és 1944 között volt a zárdaiskola igazgatója és lelki vezetője.

A munkálatok közben sokat beszélgettek. Jó volt látni fiataljaink arcán a lelkesedést és a tenni akarást. Ez úton is hálás köszönettel tartozunk nekik azért, hogy szabadidejüket erre a nemes célra áldozták.
@arpadhazi-koszeg
2021-10-13T16:35:00+0000
@arpadhazi-koszeg
2021-10-13T13:01:31+0000
Erdei iskolában a 2.b osztály
Október 11-én, hétfőn a Stájer-házaknál erdei iskolában tanultak a 2.b osztályosok. Már útközben sok mindent megtudtak a fákról és az erdőről Varga László erdésztől. Mindenkinek nagyon tetszett a sok kitömött állat, amelyek az erdei iskola tantermének falán és a mellette levő múzeumban vannak kiállítva. Rengeteg érdekes dolgot tanultak róluk. Jó volt így tanulni, látni és megtapasztalni az őszi természetet és megismerni a Kőszegi-hegység állatait.
A tanulást játékkal zárták. Reméljük máskor is eljöhetnek ide!
@arpadhazi-koszeg
2021-10-06T05:53:18+0000
A Lázár Ervin Program keretében iskolánk 6. évfolyamos tanulói 2021. október 4-én Budapestre utazhattak és megtekinthették a Nagycirkusz Cirkománia című előadását.
@arpadhazi-koszeg
2021-10-06T05:50:25+0000
A Népmese Napja alkalmából nagycsoportosaink látogatást tettek a Városi Könyvtárban.
@arpadhazi-koszeg
Büszkék vagyunk rátok! Üzenetek ballagó diákjainknak
A megváltozott helyzetben semmi sem a megszokott módon alakul, végzős diákjainknak duplán ismeretlen helyzetben kell helytállniuk: üzeneteinkkel segítünk.
Lengyel hónap 2020. februárjában
2020. februárjának témájául Lengyelország és a lengyel nép történetének, kultúrájának és szokásainak megismerését tűztük ki.

#Fontos, #érdekes, #hasznos

Hasznos eszközöket és oldalakat, fontos információkat, kiemelt témákat válogattunk itt össze, hogy gyorsan megtalálja amit keres.
Felvételi 2022/23
Minden tudnivaló a 2022/23-as felvételiről.
mozaNapló
Az online napló, amit iskolánk is használ.
Adó 1%
Támogassa iskolánkat adója 1%-ával!
Árpád-házi Facebook
Már elérhetők vagyunk a Facebook-on is, kövessen minket!

Miért az Árpád-házi?

Ismerje meg iskolánkat, hitvallásunkat, törekvéseinket, eredményeinket. Mihez jut hozzá gyermeke, ha ide jár iskolába?
#oktatás #minőség #eredmények
Iskolánk diákjai kiváló tanulmányi eredményekkel büszkélkedhetnek, gimnáziumi továbbtanulóink átlaga 60% fölötti. Állandó sikeres szereplések országos tanulmányi versenyeken, kimagasló egyéni teljesítményekkel.
Országos átlagban is kiváló tanulmányi eredmények és diákolimpia sikerek
#művészet #kultúra #alkotás
Az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola diákjait iskolai és iskolán kívüli művészeti és kulturális foglalkozásokkal, felkészítésekkel és előadásokkal tereli a magabiztos előadói és alkotó tevéknyeségek megismerése felé.
Nagyszabású színházi előadások, osztályok zenés előadásai, egyéni kulturális elismerések
#sport #testmozgás #egészség
A megye legújabb és legnagyobb tornatermével nem csak az iskolán belüli, de a városi sportegyesületeknek is helyet adunk az edzésekre. A városi uszoda 2 utcára van. Diákjaink rendre dobogós helyen végeznek.
Triatlon, labadarúgás, kézilabda úszás, birkózás és még sorolhatnák a sportágakat
#élmények #barátság #közösség
Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy diákjaink olyan mentális és kapcsolatteremtő képességekre tegyenek szert, amelyek megalapozzák és meghatározzák, hogy gazdagabb, boldogabb, teljesebb életük legyen.
Iskolánk diákjai igazi közösségként is szuperül helytállnak, iskolán belül és kívül egyaránt