A domonkos nővérek által Kőszegen 1994-ben újraindított Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola 2006-ban bővült óvodával is. Az intézményegység nagy örömünkre, 2011-től az iskolához közel, egy átépített, minden igényt kielégítő épületben működik. A csoportszobákhoz nagy terasz, valamint saját mosdó és öltöző tartozik. Rendelkezésre áll egy tornaszoba és egy fejlesztő helyiség is.

Linkajánló
Az óvoda új épületében 3 óvodáscsoport egy tornateremmel kapott helyet.

Óvodánkban a keresztény neveléssel szeretnénk a gyermekeinket segíteni az igazi értékek felismerésében, hogy később is igényeljék azt, ami szép, jó, igaz és szent.


Helyi programunk az Óvodai Nevelés Országos Alapprogramjára épül. A nálunk folyó nevelőmunkát meghatározza az a pedagógiai alapkoncepció, amely a magyar népi műveltség alapjait és a keresztény értékrendet ötvözi magába.

Óvodánkban nagy hangsúlyt fektetünk a keresztény nevelésre. Kiemelten fontosnak tartjuk a keresztény ünnepek és a népi hagyományok megismertetését, megszerettetését, mind a gyermekekkel, mind a családokkal.

Célunk, hogy a családi neveléssel együttműködve, szeretetteljes légkörben támogassuk a gyermekek hitre való nyitottságát. Megismertetjük velük a szereteten alapuló értékrendet, az egymásra való odafigyelést, a rácsodálkozást az Istentől kapott ajándékokra. A gyermekek megtanulhatják az értékek felismerésének örömét és megőrzésének módját.

A gyermekek közti egyéni különbségeket alapul véve figyelünk a differenciált fejlesztésre és nevelésre. Fontosnak tartjuk, hogy minden gyermek megkapja a fejlődéshez szükséges maximális segítséget. Az óvodában logopédiai foglalkozásra és mozgásfejlesztésre is van lehetőség. Célunk, hogy minden hozzánk érkező gyermek jól érezze magát a csoportban és megtalálja a helyét a közösségben.

A keresztény szellemben történő nevelés fontos része a mindennapos áhítat - amelyet az óvónő vezet. Hetente egy alkalommal a gyermekek hittanfoglalkozáson vesznek részt, a jelentősebb egyházi ünnepeket pedig közös szentmisével ünnepeljük meg.

Az óvodánkba járó gyermekek egy része olyan családból származik, mely nem gyakorolja vallását, mégis bizalommal fordul hozzánk - biztonságban érzik gyermeküket ott, ahol az alapértékek közé tartozik a hit, a szeretet, a tiszta nemzeti érzés és a becsületes emberi magatartás.

A délelőtt folyamán vidám, örömteli játékba, kézműves foglalkozásba, mozgás-zene-tánc-ének foglalkozásba, mesehallgatásba kapcsolódhatnak be a gyerekek - óvónői kezdeményezésre. Mindezeken felül igyekszünk változatos, élményekben gazdag programokat biztosítani az év során.

Kiemelten figyelünk arra, hogy a gyerekek kellő mennyiségű és minőségű időt töltsenek mozgással és sok időt töltsenek a szabad levegőn.

Mivel óvodánk egy nagyobb intézmény egysége, szoros kapcsolatot ápolunk az általános iskolával. Többször látogatunk ott programokat és a különböző ünnepek alkalmával sokszor készülnek az iskolások meglepetésműsorral az ovisok számára.

Óvodánk egész évben nyitott, mindenkit nagy szeretettel látunk!


Működési feltételeink:

  • Fenntartónk: Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációja

Csoportszám:

  • 3 vegyes korcsoport

Személyi feltételek:

  • 6 óvónő (ebből egy óvodavezető-helyettes)
  • 3 dajka
  • 1pedagógiai asszisztens
  • 1 konyhai alkalmazott

Nyitvatartás:

  • 6.30-16.30



#Kiemelt
Szüreteltek az ovisok!
Egy szép őszi napsütéses délelőtt az Alasz család kőszegfalvi szőlősében szüreteltek ovisaink.
#Aktuális #Árpád-házi #Gimnázium
2024. március 25., hétfő
A Szent Korona nyomában
2024. március 8., péntek
Álláshirdetés
2023. december 8., péntek
Szeretet cipősdobozba rejtve
2023. november 16., csütörtök
Tegyél jót a rászoruló gyerekekkel!
#Fontos #érdekes #hasznos
Óvodai jelentkezés
Letölthető dokumentumok az óvodai jelentkezéshez.
Képgaléria
Szuper képek az óvodai eseményekről
Adó 1%
Támogassa óvodánkat adója 1%-ával!
Árpád-házi Facebook
Már elérhetők vagyunk a Facebook-on is, kövessen minket!