Triatlon Utánpótlás és Sprint távú Országos Bajnokság

A nézők az elmúlt évek legszínvonalasabb Magyar Bajnokságát láthatták.

A zalaegerszegi ranglista versenyre hat nappal rendezték Baján a Sprint Távú Triatlon Országos Bajnokságot az Ifjúsági, Junior és Elit versenyzőknek. A két verseny alatt és között igazi nyári meleg volt, így a versenyzőknek a futamok során és az edzések alatt a nagy meleggel is meg kellett küzdeniük.

A nézők az elmúlt évek legszínvonalasabb Magyar Bajnokságát láthatták, hiszen aki nem volt beteg a hétvégén az rajthoz állt a bajai versenyen köszönhetően a színvonalas díjazásnak és az e.ON által támogatott legjobb magyar versenyzők kötelezettségének.
Szombat délután a lányok futamával kezdődött a verseny a kőszegi versenyzők Básthy Katalin, Pillisz Réka, Stumpf Anna, Kulcsár Amira és Medvegy Nóra sorrendben jöttek ki a vízből, ez a sorrend a kerékpározás során sem változott sokat. A futás során sok helycsere történt, végül az Ifjúsági korcsoportban Kulcsár Amira 9. (32 induló), Stumpf Anna 14. és Básthy Katalin 23. helyen ért célba. A lányok az UP2-es korosztályban csapatban (összevont ifi-junior) 3. helyezettek lettek. Pillisz Réka felnőtt nő 1-es korcsoportban 4. helyezést ért el, míg Medvegy Nóra az Elit korcsoportban lett 11.

A fiúk futama a lányoké után másfél órával rajtolt. Hóbor Zalán végig az élmezőnyben úszva a 4. helyen jött ki a vízből a felnőtt olimpiai kerettagokkal együtt. Sajnos a depózás nem sikerült a legjobban így kissé az elsőktől lemaradva kezdte meg a kerékpározást, mely során az első kör végére 11-en összeértek a mezőny elején viszont az egyik fordítónál a sor végén maradt és szakadás volt a bolyban, ahonnan már nem ért vissza a megfogyatkozott élbolyra. A kerékpározást a vezető 6-os után másodmagával a 7-8 helyen fejezte be. A futáson egyenletes teljesítményt nyújtva végül az abszolút 10. helyen teljesítette, ami a junior OB ezüstérmét jelentette számára. A fiúk közül még Hóbor Lehel úszott jól, Ő a korosztálya élmezőnyével ért partot, viszont Ő nagyon elszúrta a váltást így jóval hátrébb kezdte meg a kerékpározást. Nála Laki Barnabás járt csak rosszabbul, mert Ő a kerékpározás első körében defektet kapott, így nem tudta befejezni a versenyt. A fiúk közül végül az ifjúsági korcsoportban Hóbor Lehel 11. (42 induló), Medvegy András 14. és Varga Tamás 35. helyezést ért el. Az összevont UP2-es korcsoportban Hóbor Zalán, Hóbor Lehel, Medvegy András a 3. helyezést szerezte meg.


#Kiemelt
Ideiglenes felvételi jegyzék
Az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak gimnáziumunk ideiglenes felvételi jegyzékéről a 2024/2025-ös tanévre vonatkozóan
Gimnáziumunk ismét a legjobbak között
Vas megyében a harmadik helyen szerepel az Árpád-házi Szent Margit Gimnázium. A közel 250 egyházi fenntartású gimnáziumból a 12. helyen szerepelünk a rangsorban
#Aktuális #Árpád-házi #Gimnázium
2024. március 26., kedd
Megemlékezés
2024. március 25., hétfő
A Szent Korona nyomában
2024. március 20., szerda
Művészeti Szemle
2024. március 20., szerda
Iskola átadó
2024. március 19., kedd
Szülői értekezlet, fogadóóra
#Fontos #érdekes #hasznos
Felvételi 2023/24
Minden tudnivaló a 2023/24-es felvételiről.
Kréta
Az online napló, amit iskolánk is használ.
Adó 1%
Támogassa iskolánkat adója 1%-ával!
Árpád-házi Facebook
Már elérhetők vagyunk a Facebook-on is, kövessen minket!