Ifjúsági Triatlon Európa Bajnokság

Az idei évben szerencsére már megrendezték Alanyában az Ifjúsági Európa Bajnokságot.

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klubot Hóbor Zalán képviselhette a válogatottban. A csapat szeptember 27-én, hétfőn utazott ki Alanyába, mert szerdán már kötelező tesztelés, rajtszám felvétel várt a gyerekekre. Az indulókat 3-3 (fiú-lány) elődöntőbe osztották, ahonnan futamonként az 1-9. helyezett, valamint a rajtuk kívül 3 legjobb időt elérő versenyző jutott a 30-as döntőbe.

A csütörtöki elődöntők közül Hóbor Zalán a 3. futamba került. A táv 500m úszás – 13,6km kerékpározás – 3,3km futás volt. Zalán jó úszás után (1. helyen jött ki a vízből) egy 4 fős élbolyban tekert, majd végül a 4., biztos továbbjutó helyen ért célba.

A szombati döntőben az úszó és kerékpáros táv csökkentett volt az elődöntőhöz képest (300m úszás – 8,3km kerékpár – 3,3km futás), ezt sajnáltuk, mert Zalán mindkét számban jó formában volt a mezőnyhöz képest. Zalán a döntőben is a mezőny elejével jött ki a vízből. A kerékpáron egy 14 fős boly alakult ki, de hamarosan 27 főre duzzadt a létszám. Így egy futóversennyé alakult a futam. Zalánnak kidőlt a depó eleme, így vissza kellett állítania a kerékpárját, ami azzal járt, hogy a sor végén ment ki a depóból. A futás során egyre feljebb jött, végül 11. helyen a magyarok közül 2.-ként ért célba, ami egyúttal azt is jelentette, hogy vasárnap képviselheti negyedmagával Magyarországot a Mix-váltó Európa Bajnokságon.

Vasárnap a Nádas Romina – Hóbor Zalán – Dobi Lili – Trungel-Nagy Kolos összetételű magyar csapat állt rajthoz. A váltó minden tagja szépen versenyzett, mindenki jó teljesítményt nyújtott, olyannyira, hogy a csapat végül mindenkit maga mögé utasítva Európa Bajnoki címet szerzett!

Eredmények:
https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_youth_championships_festival_alanya/530739

https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_youth_championships_festival_alanya/530745

https://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_youth_championships_festival_alanya/461244


Nagyon szépen köszönjük a múlt héten a sok imát, szurkolást, érdeklődést, gratulációkat.
Nagyon sokat jelentett Zalánnak az egész kint léte, versenyzése során ez a támogatás.
Köszönjük!

#Kiemelt
Ideiglenes felvételi jegyzék
Az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak gimnáziumunk ideiglenes felvételi jegyzékéről a 2024/2025-ös tanévre vonatkozóan
Gimnáziumunk ismét a legjobbak között
Vas megyében a harmadik helyen szerepel az Árpád-házi Szent Margit Gimnázium. A közel 250 egyházi fenntartású gimnáziumból a 12. helyen szerepelünk a rangsorban
#Aktuális #Árpád-házi #Gimnázium
2024. március 26., kedd
Megemlékezés
2024. március 25., hétfő
A Szent Korona nyomában
2024. március 20., szerda
Művészeti Szemle
2024. március 20., szerda
Iskola átadó
2024. március 19., kedd
Szülői értekezlet, fogadóóra
#Fontos #érdekes #hasznos
Felvételi 2023/24
Minden tudnivaló a 2023/24-es felvételiről.
Kréta
Az online napló, amit iskolánk is használ.
Adó 1%
Támogassa iskolánkat adója 1%-ával!
Árpád-házi Facebook
Már elérhetők vagyunk a Facebook-on is, kövessen minket!